به گزارش خبرنگاراقتصادی خبرگزاری تسنیم، کارآفرینی پادزهر بیکاری است. به عبارتی کارآفرینان سرمایههای باارزش کشور هستند و پرورش آنان میتواند علاوه بر ایجاد شغل و مشارکت در اقتصاد کشور، روش و کار در زندگی را نیز معرفی کند.
محققان بازار کار معتقدند باید منابع بیشتری برای شکلگیری فضای کارآفرینی اختصاص یابد و در آموزش عالی میتوان محیطهایی برای ابراز ایدهها و نوآوریها فراهم کرد. مهمترین نکته اینجاست که باید دانشجویان را با دانش و مهارتهای عملی تجهیز کرد.
کارآفرینان، مهارتهای خاصی دارند، یک شبه نمیتوان کارآفرین شد و برای دستیابی به آن، نیاز به زمان است.برای هر مسیر شغلی، آموزش نیاز است و کارآفرین شدن هم از این قاعده مستثنی نیست. آموزش کارآفرینی به عنوان بخشی از آموزش عالی میتواند برای همه سودمند باشد.
*تولیدی فرای انتظار/ ۳۰تن در یک سال
عباس عبیاوی پور، با دیپلم ریاضی و ۴۱سال سن از سال ۹۳کار خود را در زمینه پرورش قارچ خوراکی در منطقه عین ۲اهواز آغاز کرد، در ابتدا با هزینه ای در حدود ۲۰۰میلیون تومان کار خرید زمین و راه اندازی سالن های پرورش و خرید دستگاه ها را انجام داد. سال گذشته هم با دریافت ۸۰میلیون وام از بسیج سازندگی کار گسترش و تجهیز سالن های پرورش قارچ را انجام داد.
این کارآفرین در کنار همسر خود کار را آغاز کرده است؛ دو سالن پرورش قارچ با زیربنای ۱۰۰و ۷۰متری دارد که ظرفیت ۱۵تن کمپوست دارد که در هر دوره پرورش قارچ ۵تن و نیم برداشت دارد.
عباس عبیاوی با بیان اینکه در طول یک سال پنج دوره کار پرورش و برداشت قارچ داریم می گوید: در طول یک سال در هر دوره برداشت در حدود ۲۶تا ۳۲درصد برداشت داریم ۵دوره در طول یک سال که چیزی در حدود ۳۰تن در طول یک سال برداشت قارچ داریم که خداروشکر پر برکت است.
*رکود تولید قارچ در کشور
وی می گوید: سال دوم شروع فعالیت مان با تولید ۳۸درصد چیزی در حدود ۳۳۰۰۰کیلوگرم قارچ در طول یک دوره برداشت رکورد دار تولید قارچ در کشور شدیم.
عبیاوی با اشاره به سوددهی در پرورش قارچ بیان می کند: در ابتدا و یکی دوسال اول سوددهی کمی داشتیم ولی حالا خداروشکر خیلی بهتر شده و به سود دهی خوبی رسیده ایم که می توانیم علاوه بر تامین هزینه های جاری و نیروها پس انداز هم داشته باشیم.
*از کتابفروشی تا پرورش قارچ/ تجربه ای بیشتر از دانشگاه
این کارآفرین بسیجی با بیان اینکه پیش از کارآفرینی در زمینه قارچ در حدود ۶سال کار کتابفروشی داشته است اظهار می کند: سال های اول که شروع به کار داشتم کتابفروشی میکردم که در همان زمان ها بود که کار پرورش قارچ را انتخاب کردم و درحدود یک سال مطالعه و تحقیق کردم دوره آموزشی گذراندم و نحوه تولید برداشت و بازاریابی را بررسی کردم.
وی با اشاره به تجربه ای که کسب کرده می گوید: این ۸سال فعالیتم در زمینه اشتغال و کار آفرینی و تجربه های که با آزمون و خطا کسب کردم ۸ترم تحصیلی میخواهد تا بیان کنم و در اختیار دیگران بگذارم.
*از برکت سفره او دیگران هم بهره می برند
این کارآفرین جوان در کنار همسرش توانسته برای ۱۰نفر دیگر هم اشتغال ایجاد کند و می گوید: ۵نفر خانم که کار برداشت محصول را انجام می دهند و اکثراً سرپرست خانوار هستند و ۵نفر آقا که کار تخلیه بار و کارهای سنگین را انجام می دهند از این سفره ای که به برکت و لطف خداوند پهن شده بهره مند می شوند.
عبیاوی پور با بیان اینکه هر دوره پرورش قارچ از زمانی که کمپوست وارد می شود تا پایان دوره در حدود ۶۰تا ۷۰روز زمان می برد گفت: با آماده شدن قارچ ها برای برداشت ۳۵تا ۴۰روز برداشت داریم که در بهترین حالت و شرایط مناسب در هر برداشت با مصرف ۹تن کمپوست فقط در یک سالن ، ۳۲۰۰کیلوگرم برداشت داریم.علاوه بر تأمین بازار اهواز، برای سوسنگرد، آبادان، خرمشهر و هم برای گناوه، برازجان و بوشهر ارسال داریم.